Adventski kalendar

Evo još jednog multifunkcionalnog Božićnog ukrasa poput naše zvijezde. U zapadnom svijetu djeci omiljen i vrlo popularan adventski kalendar u našoj je manufakturi doživio modifikaciju pa ga se može koristiti i nakon što prođe Božić. Ima i edukativnu komponentu učenja brojanja, te razvija motoričke funkcije vaših mališana.

No, krenimo redom. Osnovna funkcija našeg kalendara je ona standardna adventska. Svaki dan, počevši od 01.12., otvaramo po jednu vrećicu i veselimo se onome što pronađemo unutra. Ako nismo bili dobri, onda u vrećici nećemo pronaći ništa.

Svaka vrećica se, nakon konzumacije male radosti, ukloni s kalendara pa se sve više pokazuje i druga funkcija kalendara – staza za pikule. Mogu se koristiti standardne pikule koje vaši mališani vjerojatno već imaju kao standardnu opremu za igranje. U svakom slučaju, s kalendarom se, uz 24 vrećica, dobivaju i dvije pikule.

Pikule se stavljaju u zvijezdu na vrhu kalendara i pri svom putovanju prolaze pokraj brojeva te se tako može uz igru učiti i brojati. Na kraju se pikule zaustavljaju u velikim krugovima pri dnu kalendara.

Kalendar je napravljen od šperploče debljine 20mm. Za njega trebate imati na raspolaganju prostor visine 83 cm, širine 62 cm i dubine 14 cm. Težak je oko 4.5 kg.

Kalendar  nije površinski obrađen pa ga po želji možete prepustiti vašim mališanima na umjetničku doradu. Vrećice su platnene i dimenzija oko 7×8 cm, znači dovoljne za neku sitnicu koja će vašim mališanima razvedriti mračna i hladna zimska jutra.

Kalendar košta 380 kn + poštarina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s