Usluga 3D printanja u manufakturi28

Slijedom mnoštva upita za 3D ispisom, odlučili smo u našoj manufakturi ponuditi i tu uslugu.

Više o principu kako naš printer radi možete pročitati ovdje. Svima vama kojima je to područje novo preporučamo pročitati taj članak. Primjeri kvalitete ispisa mogu se vidjeti u svim našim postovima koji su u kategoriji 3D printanje.

Osnovni ulazni podatak za 3D printanje je vaš 3D model. Formati koje možemo čitati su:

– STL – osnovni grafički format koji se izravno učitava u naš program za pripremu ispisa

– 3DS, DWG, DXF, IGS, LWO, OBJ, STP, 3DM – formati koje konvertiramo u STL

Za sada još nemamo mogućnost da uploadate datoteke na naš server, pa stoga nam modele trebate slati mailom (manufaktura28@p-d.hr). Vaši modeli ostaju vaše vlasništvo u svakom pogledu i mi ih ne koristimo ni u koje svrhe osim da vam ih isprintamo.

3D model mora prvenstveno biti volumen. Linijske 3D modele ne možemo ispisivati. Model treba biti “čist” i upotrebljiv, odnosno ne smije imati izvrnute ili iskrivljene poligone i sl. Mi ručno provjeravamo svaki model na cjelovitost i ispravnost. Ako primijetimo da 3D model ima nedostataka te vrste, vraćamo vam ga na popravak ili ga u dogovoru s vama popravljamo uz izvjesnu naknadu.

3D model mora biti u mjerilu 1:1 u milimetrima. Ako nam npr. pošaljete nešto veličine 50 x 30 x 80, pretpostavit ćemo da je to u milimetrima.

Imajte na umu važnu činjenicu – cijena ispisa raste eksponencijalno s veličinom modela. Na primjer – za našu polukuglu iz ovog posta treba 13 g filamenta i 45 minuta ispisivanja za promjer 50mm, a 91 g filamenta i 4 sata ispisivanja za promjer 100mm.

Uz provjeru da li je model čist i ispravan, provjeravamo i da li je prikladan za 3D ispis na našem printeru. Ako nije, savjetujemo vam što se može napraviti da postane prikladan za ispis.

Nakon što ustanovimo da je model “ispisljiv”, propuštamo ga kroz program koji ga priprema za 3D ispis i u tom trenutku vam možemo reći koliko bi vas to koštalo i koliko bi trajalo.

Svaki odrađeni ispis prođe kroz naše ruke koje ga očiste od supporta i ostalih eventualnih nečistoća nastalih tokom ispisivanja.

Najveće mjere ispisa: 200 x 200 x 200 mm

Vertilalna finoća (rezolucija) ispisa: 0.1mm, po želji 0.05mm

Najmanja debljina stijenke: 0.4mm, naša je preporuka da predmet nema samostojećih dijelova (npr. stupova, štapova i sl.) koji su tanji od 3x3mm (ovisno gdje se nalaze) kako se ti dijelovi ne bi odlomili.

Materijal ispisa: PLA

Boje: prema ovoj paleti, najbolje je upitati jer se paleta mijenja i nadopunjuje novim bojama.

Cijena ispisa bez PDV: počevši od 2.5 kn/g  (oko 3.3 kn/cm³) utrošenog filamenta.

Redovni studenti (uz dokaz da studiraju) imaju popust od 25%.

Nadamo se da ćemo vam moći pomoći materijalizirati vaše ideje!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s